Як розпочати ломбардний бізнес Ч.2.

Проте учасники ринку нарікають, що за останній рік прибуток в окремих ломбардах знизився на 15-50%. Це пояснюється не тільки конкуренцією, що загострилася, а й збільшеним обсягом невикуплених застав, що для ломбарду менш вигідно, ніж погашення кредиту і високих відсотків по ньому.

Багато в чому успішність концесії, звичайно, залежить від гарного розташування ломбарду. Тут слід звернути увагу, що не слід розташовуватися поблизу великих мережевих відділень відомих вже ломбардів, хіба, що зможете запропонувати вигідніші умови кредитування, що спірно.

Загалом ранок ломбардів в Україні досить перенасичений і, як зазначає виконавчий директор Всеукраїнської асоціації ломбардів Юлія Рожкова, — «Перенасичення ринку впливає на прибутковість ломбардного бізнесу та період його окупності. Збільшення кількості учасників ринку переважно грає на руку споживачам ломбардних послуг, оскільки в боротьбі за клієнта ломбарди дотримуються більш лояльних умов кредитування та гнучких систем знижок».

В останні роки в ломбардах значні обсяги заставних невикупів, і, на тлі великої конкуренції, це потягнуло за собою зниження прибутковості на 15-50%, адже більші відсотки за кредитом набагато вигідніші.

Далі слідує…

За матеріалами prostobiz.ua